Niciun comentariu

Piața imobiliară fără Prima Casă – Crește sau scade?

Dezvoltatorii imobiliari din zona Sibiului au vândut mare parte din locuințele construite mai ales datorită programului Prima Casă. La câteva luni după ce Prima Casă a terminat fondurile alocate, efectele nu sunt negative. Băncile încearcă să se adapteze cerințelor pieței.

Chiar daca pana acum cateva luni in Sibiu majoritatea apartametelor erau cumparate prin programul Prima Casa, piata imobiliara locala din Sibiu nu resimte efectele lipsei programului, arată un studiu făcut de cei de la Eurosib Imobiliare. Clientii care apeleaza la un credit imobiliar in vederea achizitionarii de imobile se adapteaza noilor conditii impuse de banci, referitoare la avansuri de mai mari fata de acum cateva luni.

Avansurile pentru credite ipotecare la principalele banci la Sibiu

BRD practica in continuare un avans de minim 35%, iar BCR practică din vară un avans de 25% doar in municipiul Sibiu si alte cateva mari resedinte de Judet. In rest pentru celelalte localitati avansul ramane 35%. Practic pentru un imobil cumparat pe teritoriul Selimbarului, inclusiv zonele lipite de Sibiu, dar aflate pe teritoriul Selimbarului sau zona Calea Cisnadiei, care apartine de Cisnadie, zonele Sura Mare sau Sura Mica BCR conditioneaza creditele imobiliare de un avans de minim 35 %. ING practica un avans de 25%, în timp ce Banca Transilvania solicită un avans de 20% pentru clientii care sunt la primul imobil, iar pentru celilalti clienti avansul este de 25%. Dezvoltatorii imobiliari spun că nu se resimte lipsa programului Prima Casă și că vânzările nu au scăzut peste vară.

Comentarii (0)